ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ

Αισιόδοξη η Mercedes ότι τα οχήματα χωρίς οδηγό θα είναι σύντομα στους δρόμους

Τα οχήματα χωρίς οδηγό επιπέδου 4/5 θα βρίσκονται στους δρόμους από το 2020 και έπειτα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Mercedes, με το μόνο εμπόδιο για την καθιέρωσή τους να παραμένει η ψήφιση της σχετικής νομοθεσίας και το νομικό πλαίσιο για την κίνησή τους. Το επίπεδο 4/5 είναι ένα βήμα πριν από την πλήρη αυτονομία του οχήματος, στο οποίο ο οδηγός μπορεί να παρεμβαίνει κατά το δοκούν.

Από τη μεριά της, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Slashgear, η Mercedes οραματίζεται οχήματα τα οποία θα επιτρέπουν στους επιβάτες τους να ασχολούνται με ο,τιδήποτε άλλο πέρα από την οδήγηση. Ήδη στην γκάμα της, η Mercedes έχει μοντέλα τα οποία έχουν ένα επίπεδο αυτονομίας, ενώ έχει δείξει και το πειραματικό όχημα το οποίο είναι ένα δείγμα των τεχνολογιών που δεν θα αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στο εσωτερικό των αυτοκινήτων.

Ο νομοθέτης είναι εκείνος που θα καθορίσει το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει ένα αυτόνομα κινούμενο όχημα, με τους κατασκευαστές να πρέπει να συμβιβαστούν στο γράμμα του νόμου. Η Mercedes συζητά με τις αρχές σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Η Mercedes τοποθετεί μεταξύ 2020 και 2025 το λανσάρισμα της πρώτης αυτόνομης υπηρεσίας ταξί με τα οχήματά της.

 

Πηγή

Author

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΨΑΛΤΑΚΗΣ

WEB DESIGNER - DEVELOPER - PROGRAMMER