ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ

Η Google θέλει να προσφέρει τη δυνατότητα σε ένα ευρύ κοινό να αποκτήσει πρόσβαση στο quantum computing

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, η Google θέλει να προσφέρει τη δυνατότητα σε ένα ευρύ κοινό να αποκτήσει πρόσβαση στο quantum computing.

Είδη πριν λίγο καιρό η Google έδωσε πρόσβαση στα κβαντικά υπολογιστικά της συστήματα σε σε ερευνητές, προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότερα εργαλεία και εφαρμογές που εκμεταλλεύονται τις υπολογιστικές τους δυνατότητες. Σε αυτό το πλαίσιο λειτουργεί η ανοιχτή πλατφόρμα Project Q Initiative, με την Google να ονομάζει το εργαστήριό της ένα κβαντικό Data Center σε εμβρυϊκή μορφή.

Σύμφωνα με το Engadget, παρόλο που η Google δεν δίνει αναλυτικές πληροφορίες για το τι ακριβώς ετοιμάζει στο πεδίο του quantum computing, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αυτές είναι και οι πρώτες κινήσεις της προς την κατεύθυνση του να γίνει εμπορική η χρήση των κβαντικών υπολογιστών.

Ήδη έχει ξεκινήσει να δημιουργείται ένα ιδιότυπο πεδίο ανταγωνισμού, καθώς η IBM έχει δημιουργήσει μία δική της πλατφόρμα, ενώ έχει ανακοινώσει ότι δημιουργεί έναν κβαντικό υπολογιστή γενικής χρήσης για τις επιχειρήσεις.

Εύλογο είναι ότι ο πρώτος παίκτης στην κατηγορία αυτή που θα καταφέρει να παρουσιάσει έναν κβαντικό υπολογιστή με εμπορική χρήση θα έχει σημαντικά κέρδη στο μέλλον. Η Google έχει υψηλούς στόχους και θεωρεί ότι μπορεί να δείξει την κυριαρχία της και στο πεδίο του quantum computing.

Πηγή

Author

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΨΑΛΤΑΚΗΣ

WEB DESIGNER - DEVELOPER - PROGRAMMER