ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ

Η νέα έκδοση των Windows 10 S

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε από την Microsoft η νέα έκδοση των Windows 10 S με τις πρώτες εντυπώσεις από την παρουσίαση να είναι θετικές. Αν και Βέβαια η νέα έκδοση των Windows έρχεται με περιορισμούς.

Στην νέα έκδοση των Windows όλες οι εφαρμογές θα πρέπει να κατεβαίνουν από το Windows Store όπως επίσης και ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο browser θέλουμε αρκεί να κατεβεί από το Store. Όμως από το Store, απουσιάζουν οι Chrome και Firefox, κάτι που καθιστά μονόδρομο τον Edge.

Όπως αναφέρουν στην επίσημη ανακοίνωσή τους στην σελίδα την Microsoft

«Ο Microsoft Edge θα αποτελεί τον εκ προεπιλογής browser στα Windows 10 S. Είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε άλλον browser που υπάρχει στο Windows Store, αλλά o Edge θα παραμείνει η default επιλογή σε περιπτώσεις που ανοίξετε ένα .htm αρχείο. Επιπλέον, η εκ προεπιλογής μηχανή αναζήτησης του Edge και Internet Explorer δεν μπορεί να αλλαχθεί».

Άρα τα Windows 10 S θέλουν να «κλειδώσουν» τους χρήστες στις υπηρεσίες που δίνονται μόνο από την Microsoft και αυτό ίσως είναι ενοχλητικό ειδικά σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν την Google στις αναζητήσεις τους.

Πηγή

Author

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΨΑΛΤΑΚΗΣ

WEB DESIGNER - DEVELOPER - PROGRAMMER