ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ

Η Ubuntu δεν κατάφερε να κερδίσει την αγορά του personal computing

Ο CEO της Canonical Mark Shuttleworth παραδέχτηκε σε συνέντευξη ότι το Ubuntu απέτυχε να προσεγγίσει την αγορά του personal computing στην οποία συμπεριλαμβάνονται φορητές συσκευές, tablets, κινητά αλλά και υπολογιστές

Βεβαίως δήλωσε ότι οι προσωπικοί υπολογιστές (desktop) είναι προτεραιότητα της εταιρίας οι ευκαιρίες για την Ubuntu βρίσκονται αλλού στα Internet of things (IOT) και το Cloud που γνωρίζουν σήμερα μεγάλη ανάπτυξη.

“Τα τρία σκέλη του computing: προσωπικοί υπολογιστές, data centers και Cloud, καθώς και edge computing και IoT – που δεν ταυτίζονται απόλυτα ούτε με τα data centers ούτε με τους προσωπικούς υπολογιστές. Το όνειρό μου ήταν η Ubuntu να γίνει mainstream και στις τρεις αυτές κατηγορίες. Ξεκάθαρα η Ubuntu είναι το de facto στάνταρ για το Cloud και τα data centers – και νομίζω, αυτό μπορεί να ισχύει και για τον τομέα του edge”, εξήγησε ο Shuttleworth.

“Εκεί όπου αποτύχαμε, και αισθάνομαι προσωπικά υπεύθυνος γιατί οι εκτιμήσεις μου δεν ήταν αποτελεσματικές, ήταν στην προσπάθειά μας να εισέλθουμε στον κόσμο των προσωπικών υπολογιστών: των τηλεφώνων, των tablets και του PC.”

Πριν λίγες μέρες ο Shuttleworth είχε ανακοινώσει  ότι από το 2018 κι έπειτα, η Ubuntu δεν θα αξιοποιεί το περιβάλλον Unity, αλλά το Gnome 3. Η συγκεκριμένη απόφαση δεν αποκλείεται να σχετίζεται με τα παραπάνω, υποδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη ενός ξεχωριστού κελύφους δεν ήταν τελικά όσο αποτελεσματική κι επικερδής ήλπιζε η Canonical.

Πηγή

Author

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΨΑΛΤΑΚΗΣ

WEB DESIGNER - DEVELOPER - PROGRAMMER