ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ

Οι εταιρείες Google και Facebook έπεσαν θύμα απάτης 100 εκ δολαρίων

Πριν από περίπου ένα μήνα το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ παρέπεμψε σε δίκη έναν Λιθουανό με την κατηγορία ότι οργάνωσε μια τεράστια κομπίνα μέσω email με αποτέλεσμα να εξαπατηθούν δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο η Google και το Facebook.

Από το 2013 ο Evaldas Rimasauskas πλαστογραφούσε διευθύνσεις email, τιμολόγια, εταιρικές σφραγίδες της Quanta Computer μιας κατασκευαστικής εταιρείας που συνεργάζεται στενά και με τις δύο εταιρείες.

Το λογιστήριο των δύο εταιρειών δεν αντελήφθησαν την απάτη  και έτσι για 2 χρόνια έκαναν μεταφορές χρημάτων πάνω από 100 εκ δολάρια σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η Google βέβαια εντόπισε την απάτη χωρίς να αναφέρει το πώς και ενημέρωσε απευθείας της αρχές . Και οι δύο εταιρείες κατάφεραν να πάρουν πίσω  την πλειοψηφία των χρημάτων που έδωσαν.

Ο κατηγορούμενος περιμένει την έκδοση του για να καθίσει στο εδώλιο και αρνείται κάθε ανάμειξη με την υπόθεση.

Αυτού του είδους οι επιθέσεις phishing είναι ιδιαίτερα συνηθισμένες και πολλοί από εμάς ίσως έχουμε λάβει παρόμοια emails, αλλά είναι να απορεί κανείς πως την πάτησαν δύο εταιρείες συνώνυμες, πλέον, του Internet.

Πηγή

Author

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΨΑΛΤΑΚΗΣ

WEB DESIGNER - DEVELOPER - PROGRAMMER