ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ

Πάνω από 100 εκάτ. οι συνδρομητές του Amazon Prime σύμφωνα με τον Jeff Bezos

Ο Jeff Bozos στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους της Amazon αποκάλυψε ότι η  συνδρομητική υπηρεσία Amazon Prime ξεπέρασε τους 100 εκατομμύρια συνδρομητές!

Η επιστολή ανέφερε συγκεκριμένα:
«13 χρόνια μετά την ίδρυση μας, έχουμε ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια συνδρομητικά -Prime μέλη παγκοσμίως.
Το 2017, η Amazon έστειλε περισσότερα από πέντε δισεκατομμύρια είδη μέσω Prime παγκοσμίως και περισσότερα νέα μέλη προσχώρησαν στην Prime από ό,τι σε οποιοδήποτε προηγούμενο έτος – τόσο παγκοσμίως όσο και στις Η.Π.Α.
Επίσης οι συνδρομητές στις Η.Π.Α. έχουν πρόσβαση σε δωρεάν αποστολή εντός δύο ημερών σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια προϊόντα.
Επεκτείναμε την υπηρεσία Prime στο Μεξικό, τη Σιγκαπούρη, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο και εισάγαμε το Business Prime Shipping στις Η.Π.Α. και τη Γερμανία. Συνεχίζουμε να κάνουμε το Prime shipping πιο γρήγορο, καθώς η υπηρεσία Prime Free Same Day και την Prime Free One-Day διατίθεται πλέον σε περισσότερες από 8.000 πόλεις και κωμοπόλεις. Το Prime Now διατίθεται σε περισσότερες από 50 πόλεις παγκοσμίως σε εννέα χώρες.
Η Prime Day 2017 ήταν το μεγαλύτερο παγκόσμιο εμπορικό μας γεγονός (μέχρι που ξεπέρασε την Cyber Monday), ενώ τότε περισσότερα μέλη Prime εγράφησαν από οποιαδήποτε άλλη μέρα στην ιστορίας μας«.

Αυτή είναι και η πρώτη φορά που η Amazon αποκάλυψε δημόσια των αριθμό των χρηστών στο συνδρομητικό πρόγραμμα της που αποτελεί έναν πυλώνα επιτυχίας της Amazon και που προσφέρει ειδικά προνόμια και προσφορές στα μέλη της συνδρομητικής υπηρεσίας.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα μέλη της υπηρεσίας δαπανούν κατά μέσο όρο 1.300 δολάρια το χρόνο σε αντίθεση με τα μη μέλη που δαπανούν 1.000 δολάρια. Επίσης το 90% των συνδρομητών ανανεώνουν την συνδρομή τους στην υπηρεσία.

Με 100 εκατομμύρια συνδρομητές τα έσοδα της Amazon μόνο από τις συνδρομές του Prime φτάνει περίπου τα 9,9 δισεκατομμύρια δολλάρια.

Όμως σύμφωνα με αναλυτές ότι η εταιρεία θα δυσκολευτεί να προσελκύσει χρήστες που βγάζουν λιγότερα από 75.000 δολάρια ετησίως, με την Amazon να έχει ήδη αρχίσει να αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, τόσο με την μηνιαία συμμετοχή στο Prime κόστους 12,99$ το μήνα όσο και με το ειδικό πρόγραμμα Prime για Αμερικανούς χαμηλού εισοδήματος 5,99$ το μήνα αλλά και με την διεθνή επέκταση του.

Πηγή

Author

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΨΑΛΤΑΚΗΣ

WEB DESIGNER - DEVELOPER - PROGRAMMER