ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ

Τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10 build 17666

Αυτά είναι τα νέα Χαρακτηριστικά των Windows 10 build 17666

Πρόσφατα, η Microsoft στην πιο πρόσφατη δοκιμαστική έκδοση της έκδοσης των Windows 10 παρουσίασε τις νέες βελτιώσεις που θα κυκλοφορήσουν επίσημα κατά το τρέχον έτος. Ανάμεσα σε διάφορες άλλες προσθήκες, η Microsoft παρουσίασε επίσης ένα σκοτεινό θέμα για τον εξερευνητή αρχείων τους. Η εταιρεία δεν διαθέτει μια πλήρη έκδοση του σκοτεινού θέματος στην τρέχουσα χρονική στιγμή, αλλά διδάσκει πώς θα εξεταζόταν ο εξερευνητής αρχείων εάν εφαρμοζόταν η «Dark mode».

Για πολλούς ανθρώπους για τους οποίους η νέα λειτουργία “Dark mode” είναι ένα όφελος. Αυτό συμβαίνει επειδή τους δίνει ευκολία ενώ εργάζεστε στο σκοτάδι μειώνοντας την πίεση στα μάτια τους. Επιπλέον, μπορεί επίσης να συνδυαστεί με την προ-φορτωμένη επιλογή νυχτερινής λυχνίας των Windows 10, η οποία είναι πολύ χρήσιμη για τους χρήστες που εργάζονται στο σκοτάδι. Εκτός από τη σκοτεινή λειτουργία, υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που κυκλοφόρησε η Microsoft στην πιο πρόσφατη ενημερωμένη έκδοση του build, δηλαδή:

  1. Cloud Clipboard
  2. Fluent Design
  3. Notepad

Fluent Design
Η κυκλοφορία που κυκλοφόρησε παρουσίασε επίσης κάποιες λεπτές αλλαγές στο σχεδιασμό. Το λειτουργικό σύστημα στη νέα του έκδοση περιέχει μια ακρυλική μπάρα τίτλου. Ενώ το multitasking, τα πλήκτρα εναλλαγής Alt-Tab περιλαμβάνουν επίσης τις πρόσφατες καρτέλες Microsoft Edge. Ωστόσο, εάν οι χρήστες βρουν αυτήν την λειτουργία ενοχλητική, μπορούν να επιλέξουν να την απενεργοποιήσουν στο μενού “Ρυθμίσεις”.
Εκτός από αυτό, τα Windows 10 επιτρέπουν επίσης στους χρήστες μεγαλύτερη ευελιξία κατά το άνοιγμα εφαρμογών ή ιστοσελίδων. Εάν χρειαστεί, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν την προτίμηση τους σε “Παράθυρο”. Αυτό εμποδίζει το άνοιγμα οποιωνδήποτε περαιτέρω παραθύρων σε μια νέα καρτέλα, εκτός εάν οι χρήστες κάνουν απευθείας κλικ στο + ή χρησιμοποιούν το κουμπί “Tab”.

Notepad
Η τελευταία σημαντική ενημέρωση που έκανε η Microsoft ήταν το Notepad. Η εταιρεία ολοκλήρωσε την αναζήτηση Bing με το Σημειωματάριο, το οποίο βοηθά τους χρήστες να επισημάνουν λέξεις και να τις αναζητήσουν αμέσως από το Σημειωματάριο. Εκτός αυτού, οι χρήστες μπορούν επίσης να ανοίξουν τα αποτελέσματα σε μια νέα σελίδα αντί για ένα ξεχωριστό παράθυρο, επιτρέποντας στα σύνολα.
Η νεώτερη έκδοση κατασκευής υπόσχεται διάφορα χαρακτηριστικά τα οποία είναι πλεονεκτικά για πολλούς χρήστες. Το Πρόχειρο Cloud και οι αναβαθμίσεις στο Σημειωματάριο είναι ορισμένα χαρακτηριστικά που θα κάνουν πολλούς χρήστες να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους σύστημα. Σε περίπτωση που οι χρήστες αισθάνονται σαν να χρησιμοποιούν αυτές τις δυνατότητες, μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα Insiders της Microsoft και να ζητήσουν αντίγραφο του Windows 10 build 17666. Για άλλους χρήστες των Windows, η ενημέρωση θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στο έτος.

Author

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΨΑΛΤΑΚΗΣ

WEB DESIGNER - DEVELOPER - PROGRAMMER